BLOX4

BLOX4® lindrar allergiska näsbesvär orsakade av pollen- och kvalsterallergi1-3. Framtagen av svenska läkare/allergiforskare för ett nordiskt behov. Verkar omedelbart och varar i flera timmar. BLOX4® lämpar sig väl för dem med torra nässlemhinnor p.g.a. sina mjukgörande beståndsdelar.

Genom en tunn hinna av BLOX4® blockeras allergiframkallande ämnen från att nå och verka på nässlemhinnan och därigenom kan en allergisk reaktion förhindras. BLOX4® innehåller ingen aktiv substans och inga konserveringsmedel och kan därför ses som ett skonsamt val för kroppen.

BLOX4 vid Allergi

 

 Varför välja BLOX4®?

– Skyddar mot näsbesvär vid pollen- och kvalsterallergi etc.
– Omedelbar effekt som räcker i flera timmar
– Innehåller inga aktiva substanser som kan orsaka biverkningar
– Verkar skyddande och mjukgörande på nässlemhinnan
– Lämpar sig även för personer med torr och kliande näsa
– Framtagen av svenska läkare för ett nordiskt behov (torr luft och höga pollenhalter)

 

 

En av skaparna till BLOX4 Allergy

”I vårt dagliga arbete med allergipatienter såg vi ett behov för en produkt som motverkar allergi innan den får kontakt med näsans slemhinna och utan de biverkningar som, visserligen ovanliga, kan uppkomma med olika typer allergiläkemedel. Med anledning av detta utvecklade vi BLOX4®  som effektivt motverkar allergiska reaktioner vid pollen1-2– och kvalsterallergi3” 

– Morgan Andersson, docent, öron, näsa och halsläkare samt allergiforskare är en av läkarna som utvecklat BLOX4®.

 

 

Utvecklad av läkare/allergiforskare

BLOX4® är en medicinteknisk produkt som är utvecklad av en grupp svenska allergiforskare/läkare. Genom sina patientmöten har läkargruppen sett ett tydligt behov av en produkt som verkar som ett skydd på nässlemhinnan för att förebygga allergiska näsbesvär. Med avsikt att täcka detta behov har man utvecklat BLOX4®. BLOX4® lägger sig som en skyddande barriär på nässlemhinnan och kapslar in luftburna allergen från t.ex. pollen, kvalster etc. och motverkar därigenom allergiska näsbesvär.

Behandling av allergisk rinit orsakad av t.ex. pollen, kvalster och pälsdjur
Vid pollen- och kvalsterallergi uppstår ett inflammatoriskt tillstånd som kallas allergisk rinit. Detta tillstånd beror på en allergisk reaktion i näsans slemhinna. Beroende på svårighetsgrad och varaktighet av allergisymptom varierar behandlingsmetoden.

En grundläggande och mycket effektiv åtgärd för att undgå allergisymptom är att undvika allergiframkallande ämnen (se bild behandlingstrappa vid allergisk rinit).

Om läkemedelbehandling krävs används ofta antihistaminer och kromoglikat vid lindrigare besvär. Vid kraftigare besvär rekommenderas behandling av näsan med kortison. Vid mycket kraftiga besvär är immunterapi ett alternativ. BLOX4® kan lindra allergiska nässymptom oberoende grad av allergisymptom.

Fördelar med BLOX4®
BLOX4® fungerar effektivt vid lindriga och måttliga/svåra allergiska besvär och kan därför användas som en enda behandling vid lindrigare besvär och som basbehandling i kombination med allergiläkemedel vid svårare allergier (Se bild, behandlingstrappa vid allergisk rinit).

Genom att BLOX4® inte innehåller någon aktiv substans undviks riskerna för biverkningar som kan uppkomma vid läkemedelsbehandling. Vid användning av BLOX4® är skyddet omedelbart och varar i flera timmar. Nässprayen är dessutom fri från konserveringsmedel.

Här kan du köpa BLOX4® 

Allergispray hos Apotea

 

 

 

 

 

Frågor & Svar

Hur fungerar BLOX4®?
BLOX4® ger ett fysiskt skydd av nässlemhinnan genom en mikroemulsion som skyddar nässlemhinnan.

Hur snabbt verkar BLOX4® och hur länge räcker skyddet?
Direkt efter användning av BLOX4® sprids den skyddande mikroemulsionen på nässlemhinnan och redan efter någon minut är skyddet maximalt. Vanligtvis varar skyddet i upp till 5-6 timmar dagtid och upp till 12 timmar nattetid.

Jag har torr och kliande näsa, kan jag använda BLOX4®?
BLOX4® är utvecklad med nordiska förhållanden i åtanke (torr luft och höga pollenhalter). Detta gör att  BLOX4® lämpar sig mycket väl även för dem med torra nässlemhinnor.

Vem har tagit fram BLOX4®?
BLOX4® har utvecklats och patenterats av svenska läkare/allergiforskare.

Hur kan BLOX4® kombineras med allergiläkemedel?
Då BLOX4® verkar som en skyddande hinna ska eventuella läkemedel mot allergi som ges i näsan tas innan BLOX4®, annars riskerar effekten av dessa läkemedel utebli. Vi rekommenderar att andra nasala behandlingar med aktiv substans intas  30 minuters  innan behandling med BLOX4®.

Kan gravida och ammande kvinnor använda BLOX4®?
Ja, produkten innehåller inga aktiva substanser.

 

Sidan uppdaterades 2017-11-27

Produktinformation

BLOX4® är en medicinteknisk produkt klass 1. Läs alltid bipacksedeln före användning. Hjälp oss att bli bättre! Besvara 4 enkla frågor om BLOX4®, klicka här.